PRP
PRP (Platelet Rich Plasma), ya da diğer adıyla Trombositten Zengin Plazma, kişinin kendi kanından hazırlanan özel kitler sayesinde, uygulama yapılan ve tıbbın birçok alanında iyileşmeyi uyarmak ve düzenlemek için kullanılan bir yöntemdir.
PRP hangi durumlarda uygulanır?
PRP hangi durumlarda uygulanmaz?
PRP’nin yararları nelerdir?
OZON TERAPİ
Ozon, oksijenin çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Ozon oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan, fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilebilen bir gazdır.
İstanbul Medikal Termal’de; Major Ozon, Lokal Ozon ve Rektal Ozon olmak üzere 3 farklı şekilde uygulamaktadır.
Günümüzde Diyabet (Şeker Hastalığı), Hipertansiyon ve Kronik Hepatit tedavisinde başarılı sonuçlar sağlayan Ozon tedavisi, hücre yenilenmesini hızlandırdığı için eklem ağrıları, kireçlenmeler, bel ve boyun fıtıkları, fibromiyalji gibi rahatsızlıkların tedavisinde genelde uygulanan, klasik fizik tedavi yöntemlerinden (sıcak, soğuk, elektrik akımları, ses dalgaları, vb) çok daha etkili bir tedavidir.
Özellikle akupunktur ile kombine bir tedavi programı izlendiğinde, daha kısa sürede ağrılar azalır ve kalıcı iyileşme sağlanabilir. Bu tedavi ile eklemlerde yer alan kıkırdak dokular hızlı bir iyileşme sürecine girer, kan dolaşımı hızlanır, hücrelerin salgıladığı iyileştirici enzimler ile hastalıklı hücreler iyileşme sürecine girer.
Ozon Terapi hangi durumlarda uygulanır?
NÖRAL TERAPİ
Otonom sinir sisteminden kaynaklanan hastalıkların tanı ve tedavisinde uygulanan tıbbi bir yöntemdir. Klasik tedavi yöntemleriyle tedavi edilemeyen pek çok rahatsızlığın altında, otonomik sinir sisteminin fonksiyon bozuklukları yatmaktadır.
Cerrahi girişim ve ilaç kullanan hastaların önemli bir bölümünde, bozucu alanlar bulunabilir. Bu nedenle bu alanlar, otonom sinir sistemi ile ilgili birçok ağrılı sendromda aranmalıdır.
Tedavi etkisi lokal anestezinin beklenen etkisinden uzun sürer ve tekrarlayan tedaviler bozucu alanın etkisini ortadan kaldırarak iyileşmeyi sağlar.
Nöralterapi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?
KLİNİK AROMATERAPİ :
Aromaterapi, esansiyel yağların solunum yolu üzerinden veya cilt üzerinden yapılan uygulamalar ile hastalıklarda, enfeksiyonlarda ve çeşitli rahatsızlıklarda önleme, semptomları hafifletme ve tedavi etme amaçlı kullanılmasıdır.
Klinik aromaterapi; esansiyel yağ ve hidrolatların, hastane ve klinik çatısı altındaki tıbbi ve hasta bakım amaçlı kullanımıdır.
Burada, hem aromatik tıptan hem de bu tıbbın hastane hizmetleri içerisindeki tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanımından bahsedebiliriz. Bunun içinde, bilimsellik, standardizasyon ve sistematik yaklaşımlar yer alır.
Tesisimizde Klinik Aromaterapi, kas enerji tekniği uygulaması ve Klinik Aromaterapi Banyosu şeklinde uygulanmaktadır.
Klinik Aromaterapi hangi durumlarda kullanabilmektedir?
AKUPUNKTUR
Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilen, binlerce yıllık geçmişi olan tamamlayıcı bir yöntemdir.
Son yıllarda ülkemizde kullanımı oldukça yaygınlaşan akupunktur metoduna göre, hastalıklar vücuttaki enerji dengesinin bozulması ile ortaya çıkar.
Akupunktur noktaları olarak belirlenen noktalar üzerine, iğneler ile enerji dengesinin tekrar kurulması amaçlanır ve bu yöntemle hastalıkların tedavi edildiği ileri sürülmektedir.
Günümüzde bilimsel tıp tarafından da kabul gören akupunktur, tamamlayıcı tıp kategorisinde yer almaktadır.
En yaygın kullanım alanları arasında, migren ve ağrı tedavisi, hipertansiyon, depresyon ve uykusuzluk bulunmaktadır.